maandag 30 juli 2012

Tru App VoIP-applicatie




Van Tru heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, maar als je weet dat dit de nog gloednieuwe naam van Truphone is, gaat er wellicht een belletje bij je rinkelen. Tru is een app waarvan afzonderlijke versies bestaan voor de iPhone, de iPod touch en sinds kort ook de iPad en de Mac. Behalve voor deze Apple-apparaten zijn er ook mobiele apps voor Android, Blackberry en Nokia. Handig, want niet al je vrienden zullen een iPhone hebben.

In iCreate schreven we al bijna twee jaar geleden een workshop over gratis bellen met de Truphone-apps voor iPhone en iPod touch. Dat wil zeggen, gratis bellen met je ‘TruFriends’, oftewel andere gebruikers die ook Truphone op hun mobieltje hebben geïnstalleerd. Maar – en dat is het mooie van Truphone – je bent met deze app niet beperkt tot bellen met een groepje Tru-vrienden. Waar je ook bent (Tru wordt al in meer dan 40 landen ondersteund), je kunt óók bellen naar vaste lijnen en naar mobieltjes zonder Tru App. Dat is weliswaar niet gratis, maar wel een stuk goedkoper dan wat je telefoonbedrijf in rekening brengt. En zeker bij bellen naar het buitenland tikt dat lekker aan.

Sinds onze iCreate-workshop (voor wie die heeft gemist: we zetten hem zo spoedig mogelijk online) hebben de ontwikkelaars van Tru niet stilgezeten. Zo zijn er onlangs Tru App-versies  voor de iPad en de Mac uitgebracht, zodat je zelfs van je iPad of Mac een telefoon kunt maken om via WiFi of 3G gratis (of spotgoedkoop) met iedereen gesprekken te kunnen voeren. Mooier nog, de afgelopen twee jaar is de Tru-techniek sterk verbeterd en met nieuwe mogelijkheden uitgebreid. Behalve je vrienden bellen, kun je voortaan ook sms-berichten versturen en ontvangen; twitteren en chatgesprekken opzetten – ook met gebruikers van Facebook, GoogleTalk, MSN, AIM en Skype. Daarnaast kun je voicemail instellen, inclusief push-notificaties, en gesprekken of voicemail doorsturen naar bijvoorbeeld je mobieltje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten