donderdag 20 september 2012

Picasa


Picasa is het uitstekende en zeer gebruikersvriendelijke fotobeheerprogramma van Google. Als u Picasa voor het eerst start dan zoekt en rubriceert het programma alle foto's en afbeeldingen die op uw pc staan. Handig als u veel foto's verspreid over uw pc heeft staan.

Behalve foto's beheren, kunt u ze ook bewerken met Picasa. Het programma is niet een van de uitgebreidste foto-editors, maar wel de makkelijkste. Basisbewerkingen als bijsnijden, rechtzetten, contrast, helderheid en kleur instellen, rode ogen retoucheren en een aantal effecten (zoals sepia, zwart-wit etc.) behoren tot de mogelijkheden. Een grappige functie is de 'ik doe een gokknop' om de kleur en helderheid van foto's met één klik bij te werken.

Verder kunt u diavoorstellingen (slideshows), posters en collages maken. De diavoorstelling van uw foto's kunt u vervolgens direct op een cd of dvd branden (lees hier de uitleg).

Nieuw in versie 2.6 is de mogelijkheid om vanuit Picasa direct uw afbeeldingen up te loaden naar de gratis webservice van Google genaamd Picasa Webalbums, zodat uw vrienden uw foto's op internet kunnen bekijken. U krijgt 1GB vrije ruimte tot uw beschikking. Lees hier meer over Picasa Webalbums.

Vanaf versie 3 heeft Picasa ook een snelle Fotoviewer ingebouwd en kunt u met Filmmaker video slideshows maken en uploaden naar YouTube. Verder kunt u nu automatisch uw fotocollectie synchroniseren met uw online Picasa WebAlbum. Vanaf versie 3.5 beschikt het programma over gezichtsherkenning, zodat automatisch alle foto's van een persoon bij elkaar worden gezocht.

Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een must is voor op uw pc!

picasa.google.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten