woensdag 3 oktober 2012

Game Booster


Met het gratis Game Booster maak je werkgeheugen vrij door onnodige systeemprocessen en programma's tijdelijk uit te schakelen. Zo geef je je pc dat extra zetje in de rug om snel en soepel te gamen.

Game Booster presenteert een mooi menu met een duidelijke indeling. In het hoofdvenster (Main) indexeert de applicatie álle systeemprocessen die op dat moment ingeschakeld staan, maar overbodig zijn bij het spelen van een computerspel. Denk bijvoorbeeld aan automatische Windows-updates die je pc uitvoert. Hier vink je processen naar eigen inschatting weg, net als in het volgende scherm met lopende applicaties.

Na jouw okay doet Game Booster zijn werk en rapporteert het hoeveel megabytes aan RAM (geheugen) is vrijgemaakt. De resultaten zijn degelijk: het gaat veelal om een 2- of klein 3-cijferig getal. Na je game-sessie schuif je de fraaie Aan/Uit-balk terug om de applicaties opnieuw in te schakelen. Bij onze test bleek wel dat Game Booster hier sommige programma's over het hoofd ziet.

Naast het vrijmaken van geheugen biedt Game Booster nog enkele nuttige hulpmiddelen. Via het tabje Game Drivers updatet je drivers, besturingsprogrammaatjes voor hardware. Met Game Defrag verkort je daarnaast de oplaadtijd van spellen door mappen met game-bestanden apart te defragmenteren. Bovendien adviseert Game Booster over essentiële gamingsoftware die jij mist, zoals Ventrilo, TeamSpeak, XFire en Steam.

Speel je geregeld games die nogal intensief zijn voor je pc? Hoewel je geen mirakels moet verwachten, assisteert Game Booster jouw systeem bij het verwerken van het speelgeweld. Alle kleine beetjes helpen!

http://www.iobit.com/gamebooster.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten