maandag 30 juli 2012

Google Chrome


In haar gemêleerde pakket van applicaties voegt softwaregigant Google een nieuw succesnummer toe aan de lijst. Google Chrome is een webverkenner met snelheid en een heldere interface. Hoe kies je tegenwoordig je browser? Naast de ervaren Internet Explorer, het vernieuwende en uitbreidbare Firefox en turbogestuurde Opera doet ook Google een duit in het zakje. Chrome loopt qua innovatie echter voor op conculega's dankzij spraakgestuurde navigatie (na installatie van de extensie Speechify).

Wat meteen opvalt aan Google Chrome, is het strakke, minimalistische design. Vensters zoals in Firefox (aan de bovenkant van het scherm) zijn er niet maar je mist de vele uitrolmenus geenszins. Bladwijzers, instellingen en opties huizen vrijwel allemaal achter twee pictogrammen. Naarmate je vaker op deze symbooltjes klikt (een pagina en een Engelse sleutel) vraag je je af waarom andere browsers zoveel menu's bevatten. Firefox heeft er bijvoorbeeld 7 en Internet Explorer 6.

Google Chrome kent talloze toevoegingen en de vele thema's zien er mooi uit. Nieuwe vormgeving kies je eenvoudig uit het opties-menu en eerlijk is eerlijk: de Schiffmacher en Fokke & Sukke designs zijn nu al persoonlijke favorieten. Veilig en onbespied surfen is in Google Chrome ook geen probleem: zet eenvoudig een Incognito-venster open. Overigens zijn de bekende toetsencombinaties in Google Chrome ook van toepassing: Ctrl+T voor een nieuw tabblad en Ctrl+N voor een nieuw venster.

Elke softwaremaker van formaat moet een eigen webverkenner op de markt brengen, zo schrijven digitale regels ons voor. Google Chrome is een razendsnelle browser met een ietwat minimalistische interface. Met de vele plug-ins, naadloze integratie van Adobe Flash en implementatie van de nieuwste HTML5-technologie biedt Google Chrome zeer degelijke surfkwaliteit.

https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten